Συνταγές
Μηλόπιτα με κρέμα πεντανόστιμη, εύκολη και με λίγα υλικά! Μια ζωγραφιά
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη που είναι σαν της τάρτας. Βάζουμε σε ένα μπολ 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία του δωματίου 450γρ αλεύρι, 100 γρ Ζαχαρη άχνη, 1/2 κγ αλάτι, 1κουταλι μπεικιν πουντερ, 1 βανιλια, 1κσ νερό 2 αυγά τα ζυμώνω όλα μαζί για λίγα λεπτά
μετά τυλιγουμε σε μεμβράνη και στο ψυγείο για μισή ώρα. Συνεχίσουμε με τα μήλα καθαρίζουμε 4 μήλα από την φλούδα και τους σπόρους
τα κόβουμε σε φέτες λεπτές στο μαντολίνο τρίφτη βάζουμε 1 κουτάλι χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν και 1 1/2 κουτάλι κανέλα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα τιγανι βάζουμε 100 γρ βούτυρο και 3 κουτάλι αλεύρι το βάζουμε στην φωτιά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα βάζουμε 1 φιλτζανι ζάχαρη, 1 κούπα νερό και το βράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα
κατεβαζουμε απο την φωτιά και ριχνουμε μεσα στην κρέμα τα μήλα , την κανέλα και 1 βανιλια τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η κρέμα
στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη την βάζουμε στο ταψί της τάρτας 26cm στην συνέχεια βάζουμε την γέμιση και ξανά την ζύμη με τα σχέδια από πάνω το ψήνουμε στους 180 * για 50″ ανάλογα το φούρνο σας.
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!