Συνταγές
Μια λαχταριστή συνταγή με εύκολη εκτέλεση για μηλόπιτα με κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή από “Ελενη Σιδηροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την κρέμα:
600γρ. Γάλα
4 κουτ.σουπ κορν φλαουερ
100 γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, κάνουμε την κρέμα μας, όπως όλοι γνωρίζουμε
Αφού γίνει η κρέμα μας, την αφήνουμε να κρυώσει και τη σκεπάζουμε με διαφάνεια
Υλικά για τη ζύμη της μηλόπιτας:
200 γρ. Βιτάμ
200 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. Γάλα
1 κουτ.γλ.κανέλα
1 κουτ.γλ.γαρύφαλλο
1 κουτ.σουπ.κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα χτυπάμε στο μίξερ με τη σειρά που σας τα γράφω
Μετά προσθέτουμε στο ζυμάρι μας, το κοκκινισμένο αλεύρι μαζί με το κορν φλαουερ
300 γρ. Αλεύρι φαρίνα
2 κουτ.σουπ κορν φλαουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και μόλις γίνει η ζύμη μας, βάζουμε σε ένα τσέρκι Νο 22, τη μισή ζύμη, μετά την κρέμα μας, (που έχει κρυώσει), μετά την υπόλοιπη ζύμη! Και τέλος 2 κόκκινα μήλα, κομμένα σε λωρίδες
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις
ΠΡΟΣΟΧΉ να περιμένετε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει η μηλόπιτα, γιατί μέσα έχει την κρέμα και να μην σας χαλάσει το σχέδιο
Η συνταγή από “Ελενη Σιδηροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”