Συνταγές
Αφράτη και λαχταριστή μηλόπιτα με κρέμα
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 αυγό
60 γρ. ελαιόλαδο η ηλιέλαιο
5 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική στέβιας η κανονική η καρύδας
1 βανίλια
150 γρ.γιαούρτι (κάνει και στραγγιστό)
2 κ.γ μπέικιν πάουτερ
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο γάλα (αν χρειαστεί)
1 μεγάλο μήλο κομμένα σε ρομβους
1 μεγάλο αχλάδι (ώριμο) σε ρομβους
Επιπλέον:
λίγα κομμένα καβουρδισμενα αμύγδαλα και λίγη τριμμένη κουβερτούρα
Λίγη κανέλα
Για την κρέμα:
1 φακελάκι αραβοσιτου βανίλια
500 γρ. Γάλα
2 κ. σ ζάχαρη
Όλα μαζί να γίνει μια κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με αυγοδαρτη. Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι. Χτυπάμε καλά και ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το Προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα ανακατεύοντας με μια μαριζ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή η μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα και σκορπάμε τα κομμένα αμύγδαλα και την τριμμένη κουβερτούρα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40′ λεπτά στους 180’C βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε. Της πάει πολύ μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.