Συνταγές
Σούπερ δημιουργίες μηλόπιτα και κανελόνια – δυο νοστιμότατες επιλογές
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Κανελόνια
πίτες για κανελόνια
Τσιγαρίζω 1 κρεμμύδι τριμμένο μεγάλο,600γρ κιμά χοιρινό σε 5-6 κ.σ ελαιόλαδο προσθέτουμε 1 φλ.τριμμένη ντομάτα,(ή 1 συσκευασία ντομάτα τριμμένη),1 κ.σ πελτέ,1/2 κγ.ζάχαρη ,αλάτι, πιπέρι, κανέλα,σκόνη σκόρδου, λίγο κρασί κόκκινο ή κονιάκ,1/2φλ.τυρί τριμμένο, μαϊντανό.
Για την μπεσαμέλ
λίγο λάδι, 1 κουταλιά αλεύρι γεμάτη, 1 ποτ γάλα, αλάτι, πιπέρι, 1/2φλ. τυρί,1 αυγό ή(φρέσκα κρέμα και φρυγανιά)
Εκτέλεση
Βάζουμε την μπεσαμέλ στον κιμά και τυλίγουμε τα κανελόνια ( τα τύλιξα όπωςτυλίγουμε
με τα κουπέπια γιατί ήταν μεγάλες οι κρέπες, για να χωράει περισσότερα στο παϊρεξ.)Απο πάνω βάζουμε 1 φλ.τριμένες ντομάτες ή (μαζί με συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας).Τελος 1/2φλ. τυρί τριμμένο.
Ή κάνουμε σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα με
2 κ.σ.ελαιόλαδο,λίγη σκηνή σκόρδο,
1 κ γ.ζαχαρη
1,1/2 φλ.χυμό ντομάτας
1/2 κ.γ.ριγανη,αλάτι
Εκτέλεση
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Πουργούρι-πλιγούρι :Τσιγαρίζω κρεμμύδι και λίγο τον φιδέ,1 καρότο τριμμένο,βάζω δυο τρυμένες τομάτες, τοματοχυμό, κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, 5 ποτ. νερό 400γρ. πουργούρι.
Σβήνουμε την φωτιά και σκεπαζω με πετσέτα και με το κάλυμμα. Σε 15-20 λεπτά είναι έτοιμο.(να είναι σχεδόν νερουλο γιατί θα πειξει μετά).
Βάζουμε και λίγο καλαμπόκι αν μας αρέσει.
Πανεύκολη μηλόπιτα!
Μηλόπιτα υλικά:
5 αυγά
1 ποτ,ζάχαρη
1 ποτ. ηλιέλαιο
ανθονερο
1/3ποτ.γαλα
1 βανίλια
3 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
2,1/4 ποτ αλεύρι 1/2-1ποτ.αμύγδαλα αλεσμενα, 6–7 μήλα τριμμένα στον αδρο.
Εκτέλεση
Βάζουμε (στα μήλα) 4–5 κουταλιές ζάχαρη, 1/2 ποτήρι αμύγδαλα, λίγη κανέλα, ανθονερο.
Βάζουμε το μισό κέϊκ στο pyrex (ορθογώνιο) το βάζουμε ζικ-ζακ για να πάει παντού και να έλθειαφράτο.
Τα μήλα που αναμειξαμε τα βάζουμε στην μέση.
Το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω. Τέλος αμύγδαλα απο πάνω ( και 1 κουταλάκι ζάχαρη).
Ψήνουμε για 50 λεπτά. σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.