Συνταγές
Φτιάξετε την πιο νόστιμη μηλόπιτα γεμιστή – εύκολη χωρίς μίξερ
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού γιαούρτι (κάνει και στραγγιστό)
2 βανίλιες
3 αυγά
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
3 ποτήρια νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση:
6 μέτρια μήλα καθαρισμένα και τριμμένα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη ή 1/2 μέλι αγνό
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
Λίγο χυμό λεμονιού
Για πάνω στο το γλύκισμα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα. Τα βάζουν σε ένα τηγάνι, τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια προς σιγανή φωτιά και αφήνουνε μέχρι να απορροφηθούν τα τα υγρά ενώ ανακατεύουμε συχνά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
Σε ένα μπολ ανάμειξης ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι. Ανακατέυουμε ζωηρά με σύρμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη μαγειρική σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι. Χτυπάμε ζωηρά.
Σε μια στρογγυλή φόρμα 26 cm τοποθετούμε χαρτί ψησίματος στον πάτο και λαδώνουμε τα πλαϊνά. Ρίχνουμε το μισό μείγμα και από πάνω το μείγμα του μήλου, απλώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα κέικ.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς για 45′ λεπτά στις αντιστάσεις. Αν ροδίσει στο ενδιάμεσο αρκετά τοποθετούμε αλουμινόχαρτο πάνω στο ταψί.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.