Γλυκα
Για να δούμε τώρα θα σας αρέσει το συγκεκριμένο γλυκό με πτι μπερ και κρέμα πορτοκάλι;
Αυτά τα γλυκάκια χωρις σοκολάτα θα τα λατρεύσεις. Με πτι μπερ και κρέμα πορτοκάλι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
150ml. φρέσκο γάλα
για την κρέμα πορτοκαλιού
1lt. φρέσκο χυμό πορτοκάλι σουρωμένο
50gr. κούσταρ πάουντερ (custard powder)
50gr. ζάχαρη
200ml. κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
σιρόπι καραμέλας
για το στόλισμα
γλυκό του κουταλιού κεράσι
φιλέ αμυγδάλου
EKTEΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κούσταρ πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει και να πήξει.
Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 22Χ30 εκατοστών, τοποθετούμε τα μπισκότα αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο γάλα.
Με μία κουτάλα, αδειάζουμε κρέμα πορτοκαλιού επάνω από τα μπισκότα.
Συνεχίζουμε στρώνοντας άλλη μία δόση από μπισκότα αφού τα βουτήξουμε στο γάλα.
Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα πορτοκαλιού επάνω από τη δεύτερη στρώση των μπισκότων.
Συνεχίζουμε με μία ακόμα στρώση μπισκότων και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνει σαντιγύ.
Με τη μαρίζ αδειάζουμε σαντιγύ επάνω στο γλυκό και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Κάνουμε με ένα πηρούνι γραμμές επάνω από την σαντιγύ και κατόπιν στολίζουμε με σιρόπι καραμέλας, γλυκό κεράσι και φιλέ αμυγδάλου.
Αφήνουμε το πυρέξ στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες και κατόπιν είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Δείτε τη συνταγή αναλυτικά για γλυκό με πτι μπερ και κρέμα πορτοκάλι εδώ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor