Συνταγές
Τι να σας πω? Ονειρεμένα μελομακάρονα!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Σχεδόν 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και μανταρίνι ανάμεικτο
Ξύσμα έως 1 κτσ. πορτοκαλιού και μανταρίνι
1 κτγ. μαγειρική σόδα, (την ανακατεύουμε μέσα στο χυμό)
2 φλυτζανάκια του καφέ λικέρ από βύσσινο ή κονιάκ
2 βανίλιες
1 κτγ. κανέλα
Μισό κτγ. γαρύφαλλο σε σκόνη
2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
1 πιατελάκι σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και το υπόλοιπο αλεύρι γοχ., όσο χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει όμως στα χέρια μας. Αντε και μια τσιμπιά αλάτι μέσα στην ζύμη.
Πρώτα χτυπάμε με το δάρτη αυγών το λάδι με ζάχαρη, ύστερα ρίχνω το χυμό με την σόδα, τα μπαχαρικά και βανίλια, το σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και αλατάκι.
Παίρνω ζύμη όσο ένα καρύδι, πλάθω σε σχέδιο και τοποθετώ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω.
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να χρυσίσουν αρκετά. Γύρω στα 20-25 λεπτά. Πάντα ελέγχω και γυρίζω να δω ένα μαλομακάρονο από κάτω, (στην μεσαία σκάλα του φούρνου ψήσιμο).
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού μέλι προς το τέλος
1 ξυλάκι κανέλας
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο και
1 μανταρίνι κομμένο στα δύο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι για 10′ από την ώρα βρασμού και τέλος ρίχνω το μέλι.
Κρύα μελομακάρονα και χλιαρό σιρόπι για να μελώνουν. Από πάνω ρίχνω λίγο έξτρα μέλι και καρυδόψιχα κοπανισμένη με λίγο κανέλα σε σκόνη.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.