Συνταγές
Ετοιμάζουμε τα γλυκά των Χριστουγέννων – Ξεκινάμε λοιπόν με τα μελομακάρονα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 ποτήρια ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
Μία κ.σούπας σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού
1½ κ.σούπας κανελογαρύφαλλο
¾ ποτηριού κονιάκ
½ ποτήρι αλισίβα(βάζουμε στο μπρίκι ένα ποτήρι νερό με μία κουταλιά της σούπας καθαρή στάχτη και αφού βράσει αφήνουμε να κατακάτσει η στάχτη μία μέρα και περνούμε μισό ποτήρι από το καθαρό νερό)
300 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1200-1300 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια μέλι
2½ ποτήρια νερό
Φλούδα πορτοκαλιού
Ξύλο κανέλας
Βάζουμε τη ζάχαρη το νερό το πορτοκαλί και την κανέλα και αφού βράσουν για 5 λεπτά αποσύρουμε και ρίχνουμε το μέλι. (Φτιάχνουμε το σιρόπι καλύτερα από την προηγούμενη μέρα για να κρυώσει καλά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθεί όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι με το σιμιγδάλι ίσα ίσα να ενωθούν όλα μαζί.. δεν θέλει πολύ ζύμωμα
Περνούμε μπαλάκια 30με40 γρ πλάθουμε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C στον αέρα για 25′-30′ μέχρι να ροδίσουν.
Τα βουτάμε καυτά μέσα σε κρύο σιρόπι στρώνουμε στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδια
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.