Συνταγές
Μια μοναδική συνταγή για ξανθά μελομακάρονα βανίλιας.. δεν είναι όπως τα συνηθισμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Maraki Mariw – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 μπέικιν
700 γρ… αλεύρι μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω
Μισό πακέτο σιμιγδάλι
Μελι της επιλογής σας
Εγώ έβαλα θυμαρίσιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με ζάχαρη… ρίχνουμε το ξύσμα τις βανίλιες και το μπεικιν χτυπάμε..μετά σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού…
τέλος το αλεύρι και το σιμιγδάλι…….όχι πολύ σφιχτή η ζύμη..ίσα ίσα να πλάθεται .
Τα πλάθουμε και στο ταψί με την λαδόκολλα…για 15- 20 λεπτά…και όταν βγάζουμε ρίχνουμε μέλι από πάνω. …
Η Συνταγή είναι από Maria Maraki Mariw – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
1 φλ βούτυρο φυτικό
1 1/2 φλ λάδι
1/2 φλ ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα πορτοκάλια χυμός
2 βανίλιες
1 κγ κανέλα
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
1/2 κγ γαρίφαλο
1/2 κγ μπέικιν
περίπου 6 φλ αλεύρι γοχ
Σιρόπι
1 1/2 φλ μέλι (εγώ βάζω και ένα μόνο)
1 1/2 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μελομακάρονα και πλάθουμε τα μελομακάρονα.
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά – βγάζουμε από τη φωτιά και μελώνουμε τα μελομακάρονα ρίχνοντάς τα λίγα λίγα στο σιρόπι για 1-2 λεπτά να τραβήξουν.
Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”