Συνταγές
Για νόστιμα και κυρίως γρήγορα μαγειρέματα τον χειμώνα, μελιτζάνες στην κατάψυξη για αποθήκευση
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τώρα που οι μελιτζανούλες είναι υπέροχες, γλυκές και με ελάχιστα σπόρια, σας δείχνω πως τις αποθηκεύω έτοιμες στην κατάψυξη, για νόστιμα και κυρίως γρήγορα μαγειρέματα τον χειμώνα.
Πήρα μελιτζάνες τσακώνικες – μωβ για παπουτσάκια και για μουσακά.
Πλένω καλά τις μελιτζάνες, σκουπίζω, κόβω λίγο από τη φλούδα για τα παπουτσάκια.
Χαράζω τη σάρκα τους σταυρωτά έως κάτω (προσοχή, να μην τρυπήσουμε τη βάση).
Αλατοπιπερώνω καλά και με ένα πινέλο αλείφω με ελαιόλαδο από πάνω.
Τις μικρές και τρυφερές μελιτζάνες τις έκανα παπουτσάκια, χωρίς να τις κόψω στη μέση.
Ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς έως ότου ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς.
Μόλις κρυώσουν τις πατάω με 1 κουτάλι να μπει μέσα η σάρκα τους.
Και… έτοιμες οι βαρκούλες μου για τα παπουτσάκια μου.
Για τον μουσακά
Κόβω σε χοντρούτσικες φέτες τις υπόλοιπες μελιτζάνες, αλατοπιπερώνω και λαδώνω.
Τοποθετώ σε λαδόκολλα σε ταψί, ψήνω μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν ελαφρά.
Έτοιμες και οι φετούλες για τον μουσακά μου τον χειμωνιάτικο.
Τα βάζω στην κατάψυξη, σε σακουλάκια, αφού κρυώσουν καλά, χωρισμένα σε μερίδες έτοιμες για ψήσιμο.
Βγάζω το προηγούμενο βράδυ το σακουλάκι μου και την επόμενη δημιουργώ.
Είναι μεγάλη ευκολία, ειδικά για τις εργαζόμενες και το βασικότερο είναι πεντανόστιμες και γλυκές, καθώς είναι στην εποχή τους.
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.