Συνταγές
Τέλειο φαγητό αγαπημένο και καλομαγειρεμένο – μελιτζάνες παπουτσάκια που λιώνουν στο στόμα
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά της μελιτζάνες της χαραζουμε με το μαχαίρι της τοποθετουμε σε ταψί με λαδόκολλα τούς βαζουμε αλάτι και πιπέρι λίγο μοσχοκάρυδο και της πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο της ψήνουμε στον φούρνο να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν
δεν της τιγανιζουμε , βγάζουμε από το φούρνο και με ένα κουτάλι της πιέζουμε έτσι ώστε να μπορέσω να της γεμίσουμε , δεν βγάζουμε την ψυχα της.
Για τον κιμά πήρα αναμοικτο κιμά χοιρινό και μοσχαρίσιο τσιγαριζουμε καλά σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι τον κιμά σβήνουμε με λίγο κρασάκι
βαζουμε σάλτσα ντομάτας και φρέσκια ντομάτα αλάτι πιπέρι δάφνη ένα σκόρδο ψιλοκομμένο λίγο τριμμένο μπαχαρι και σιγοβραζουμε γεμίζουμε της Μελιτζάνες, και βαζουμε απο πάνω κρέμα μπεσαμελ δεν εχουμε αναλογίες για την Κρέμα την φτιάχνουμε πάντα με το μάτι, λιώνουμε βούτυρο προσθέτουμε αλεύρι Ανακατεύουμε να γίνει ένα ρου με προσοχή να μην πάρει χρώμα και μου σκουρινει
προσθέτουμε μέσα το γάλα χλιαρό ανακατεύω έως ότου πήξει η μπεσαμελ προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι η λευκό η μαύρο τριμμένο μοσχοκάρυδο 1 Αυγό και Ανακατεύουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα διάφορα τυρια κίτρινα που λιώνουν βαζουμε και την Κρέμα επάνω απο της μελιτζάνες
βαζουμε και λίγο τριμμένο τυρί απο πάνω και ψήνουμε στον φούρνο να λιώσουν τα τυρια να πάρει χρώμα η κρέμα και η μελιτζάνα ψηθεί καλά
Η Συνταγή είναι από Geri Dako– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.