Συνταγές
Πεντανόστιμο φαγητό – μελιτζάνες με πατάτες και φέτα στον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 μελιτζάνες σε ροδέλες
5 πατάτες σε ροδέλες
2-3 ντομάτες
Λίγο πουμαρο
2 κρεμμύδια σε φέτες
Τυρί φέτα
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προτηγανιζουμε λίγο τις πατάτες και τις μελιτζάνες βάζοντας τους λίγο αλάτι και τα βάζουμε σε χαρτι να απορροφήσουν τα πολλά λάδια
Στη συνέχεια σε ενα ταψί στρώνουμε τις πατάτες κι από πάνω τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια
Στο μουλτι λιώνουμε τις ντομάτες , τις ανακατεύουμε με το πουμαρο κι αλατοπίπερο και ελάχιστο ελαιόλαδο και περιχυνουμε το φαγάκι μας
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 και λίγο πριν γίνει προσθέτουμε και τη φέτα τριμμένη κ αφήνουμε λίγο να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ωραιότατο φαγητό ιμάμ – τηγανιτές μελιτζάνες με σάλτσα.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Ντομάτες
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε , πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κυδωνάτες.
Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και τις αφήνουμε μισή ώρα περίπου, ίσως λίγο περισσότερο αλλάζοντας το νερό δύο τρεις φορές.
Τις βγάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζουμε ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια με το λάδι να μαραθεί και να γυαλίσει, ρίχνουμε το σκόρδο και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες αφήνουμε να βράσουν μαζί δύο τρία λεπτά και να μείνει με το λαδάκι του.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.