Συνταγές
Μεθυσμένα σιροπιασμένα με λουκούμι – ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκάκι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 ποτήρι κρασί λευκό
1/2 ποτ ελαιόλαδο
1/2 ποτ καλαμποκελαιο
1κ.γ κοφτό μαγιά ξηρη
400 γρ περιπου φαρίνα κόκκινη
Ινδοκαρυδο για το πασπαλισμα!
Λουκούμια τριαντάφυλλο
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρασί με τα λαδια και την μαγιά και ανακατεύω να διαλυθεί μέρα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμονωντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αφηνουμε μια ώρα να φουσκώσει και μετά παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε λίγο στό χέρι μου βάζουμε ένα λουκουμάκι μικρό και το κάνω μπαλάκι.
Τα τοποθετουμε σε λαδοκολα και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζω κρύα γλυκά καυτό σιρόπι.Μετα τα περνάμε από το ινδοκαρυδο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ωραιότατα νηστίσιμα μεθυσμένα ινδοκάρυδα
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 ποτήρι μπίρα
1 κιλό φαρίνα( ή 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ με 1 φακελάκι μπέικιν )
Κανέλα σκόνη
Για τη γέμιση:
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Τριμμένα Καρύδια
Για επικάλυψη:
ινδική καρύδα
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί.Παιρνουμε ένα μπαλακι 25-30 γρ και ανοίγουμε ένα μικρό φύλλο στα χέρια μας και γεμίζουμε.
Τοποθετουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στον αέρα στους 180°.
Σιριοπιάζουμε ζεστα τα ινδοκαρυδα κρυο το σιρόπι ριχνωντας τα μέσα στη κατσαρόλα για 2-3 λεπτά περίπου.
Τελος τα κυλάμε στη ινδική καρύδα.
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.