Συνταγές
Ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκάκι! Μεθυσμένα σιροπιασμένα με λουκούμι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι κρασί λευκό
1/2 ποτ ελαιόλαδο
1/2 ποτ καλαμποκελαιο
1κ.γ κοφτό μαγιά ξηρη
400 γρ περιπου φαρίνα κόκκινη
Ινδοκαρυδο για το πασπαλισμα!
Λουκούμια τριαντάφυλλο
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρασί με τα λαδια και την μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί μέρα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμονωντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αφηνουμε μια ώρα να φουσκώσει και μετά παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε λίγο στό χέρι μου βάζουμε ένα λουκουμάκι μικρό και το κάνω μπαλάκι.
Τα τοποθετουμε σε λαδοκολα και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε κρύα γλυκά καυτό σιρόπι.Μετα τα περνάμε από το ινδοκαρυδο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις φλογέρες με λουκούμι
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 800 γραμμάρια λουκούμια
- 250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
- 1 κ.σ. κανέλα
Πλάθουμε τα λουκούμια σε μπαστουνάκια και ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Παίρνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε στη μέση.
Αλείφουμε ξανά με βούτυρο και βάζουμε στη μια πλευρά κατά μήκος μια σειρά λουκούμια. Πασπαλίζουμε με καρύδια και κλείνουμε τα δυο πλαινά σε φάκελο. Τυλίγουμε σφιχτά σε φλογέρα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Μπες στο www.kitchenqueen.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές !