Συνταγές
Μαυρομάτικα με σέσκουλα και σπανάκι! Πολύ ωραίο φαγάκι νόστιμο και θρεπτικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300-350 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
300 γρ. σέσκουλα
500 γρ. σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
μισό φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ για 2-3 ώρες.Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και χύνουμε το νερό. Ξαναβάζουμε νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, να μην λιώσουν όμως. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε.
Πλένουμε τα σέσκουλα και το σπανάκι, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το μισό από το λάδι και τα σωτάρουμε. Προσθέτουμε και τα φασόλια, ρίχνουμε και λίγο νεράκι, δεν θέλει πολύ, γιατί θα βγάλουν τα χόρτα καθώς βράζουν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο μέχρι να μαλακώσουν και τα χόρτα και να δέσει η σάλτσα.
Το υπόλοιπο λαδάκι το ρίχνουμε προς το τέλος, μαζί με τον χυμό μισού λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Εγώ προς το τέλος ρίχνω και λίγη ρίγανη.
Είναι ένα υπέροχο φαγάκι και για τώρα, την σαρακοστή αλλά και για όλο τον χρόνο.
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.