Συνταγές
Η πιο ωραία μαρμελάδα σύκο που έχουμε δει
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δύο δόσεις
Για την κάθε δόση 1 κιλό και 200 γρ. Σύκα.
Κόβω το κοτσάνι και λίγο μπροστά αφού πρώτα τα πλύνω καλά.
Τα κόβω σε κομμάτια.
Στην κατσαρόλα κατευθείαν
Ρίχνω 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
Και 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό
Βράζω πρώτα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά δυναμώνω την φωτιά και βράζω μέχρι να δέσει.
Ανακατεύω σχεδόν συνέχεια για να μην μου κολλάει.
Λίγο πριν την βγάλω από την φωτιά ρίχνω το χυμό από ένα λεμόνι και 2 βανιλιες
Έχω αποστιρωση τα βάζα τα γεμίζω κλείνω και τα γυρίζω ανάποδα.
Όταν κρυώσουν τα φυλάω στο ντουλάπι.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Πολύ ωραία μαρμελάδα με σύκα – Υπέροχη και πετύχημενη
Η Συνταγή είναι από Katerina Filianaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά σύκα καθαρισμένα
800 γραμ ζάχαρη(εξαρτάται όμως πόσο γλυκά είναι τα σύκα, αν είναι πολύ γλυκά μειώνουμε λίγο, αλλιώς μπορούμε να βάλουμε και ένα κιλό)
Ξύλα κανέλας
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα σύκα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα στο ψυγείο για να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, βράζουμε ανακατεύοντας πολύ συχνά. Είναι έτοιμη όταν στέκεται λίγη και πάνω στην κουτάλα. Περίπου μία ώρα θα χρειαστεί.
Προσοχή: πολύ συχνό ανακάτεμα.
Αποστειρωνουμε βάζα(τα βράζουμε ή τα βάζουμε στον φούρνο στους 100βαθμους) γεμίζουμε προσεκτικά με μια κουταλα μέχρι πανω, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από Katerina Filianaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.