Συνταγές
Έχει απ όλα τα καλούδια – Μαρμελάδα λεμόνι, μανταρίνι, μήλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
8-10 μεγάλα σφικτά λεμόνια
3 -4 μανταρίνια τις φλούδες τους
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ας κύβους
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού μέλι
2 βανίλιες
Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Αφαιρούμε το χυμό και κρατάμε για άλλη χρήση. Μαζεύουμε τα ζουμιά και τα κουκούτσια που έβγαλαν και τα βάζουμε μέσα σε τούλι η γάζα και τα δένουμε. Κόβουμε σε φέτες τις κούπες λεμονιού, τις φλούδες μανταρινιού και βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν. Την διαδικασία με το βράσιμο την κάνουμε 3 φορές . Κάθε φορά βάζουμε φρέσκο νερό για να τα βράσουμε. Στραγγίζουμε και ξαναβάζουμε νερό να βράσουν, μαζί και το τούλι με τα κουκούτσια, τις βανίλιες και τα μήλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Αφαιρούμε το τούλι πιέζοντας το να αφήσει τα υγρά του. Τώρα πολτοποιούμε με το ραβδομιξερ μέσα στην κατσαρόλα τα λεμόνια μας και επαναφέρουμε στη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο νερό αν είναι πυκνός ο πολτός, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά , ρίχνουμε τη ζάχαρη, βράζουμε για 10 ‘λεπτά και προσθέτουμε το μέλι.
Την ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ‘περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Είμαστε από πάνω και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να μην μας κολλήσει.
Βάζουμε για 2 ‘λεπτά ένα πιάτο στην κατάψυξη, το βγάζουμε ρίχνουμε μια κοφτή κ.σ μαρμελάδα και με το δάχτυλο μας χωρίζουμε στη μέση. Αν δεν ενωθεί είναι έτοιμη.
Την αφήνετε να κρυώσει λίγο και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και τα κλείνουμε.
Είναι μια απίστευτα υγιεινή και νόστιμη μαρμελάδα που πικρίζει ελαφρώς όπως η μαρμελάδα πορτοκάλι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”