Πιτες
Μανιταρόπιτα με πλούσια γέμιση και τραγανό φύλλο! Από τις πιο νόστιμες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν σου αρέσει η μανιταρόπιτα, όπως αρέσει και σε εμάς, τότε αυτή την συνταγή πρέπει να την δοκιμάσεις ! Πλούσια γέμιση και τραγανό φύλλο, που θα σου μείνουν αξέχαστα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
500 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
τραχανάς νηστίσιμος (ή μισοβρασμένο ρύζι)
μοσχοκάρυδο
425 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
75 γρ. κίτρινο σταρένιο αλεύρι
αλάτι
260 γρ. νερό (+, – 30)
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύδι
κορν φλάουρ
1 κ.σ. άνηθο
νερό
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την μανιταρόπιτα μας, βάζοντας το τηγάνι στην κουζίνα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Αδειάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο επάνω από το φαγητό και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αδειάζουμε τον τραχανά ή το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Στο μπολ με το αλεύρι γ.ο.χ ρίχνουμε το κίτρινο σταρένιο αλεύρι.
Στον δοσομετρητή με το νερό ρίχνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, την 1 κουταλιά ξύδι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Βάζουμε τη ζύμη στο τραπέζι και συνεχίζουμε το ζύμωμα πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι έως ότου να πλαστεί καλά. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μορφή μπάλας, αλευρώνουμε το μπολ και την ξαναβάζουμε μέσα. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
Στην συνέχεια, βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο τραπέζι και την κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια τα οποία πλάθουμε σε μορφή μπάλας. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο. Μετά από τα 30 λεπτά, ανοίγουμε με τον πλάστη τις μπάλες της ζύμης σε φύλλα πασπαλίζοντάς τα με κορν φλάουρ, σε μέγεθος όσο του ταψιού.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και το στρώνουμε καλά με τα χέρια μας, το αλείφουμε με λάδι και πινέλο. Κάνουμε το ίδιο για ακόμα 2 φύλλα.
Παίρνουμε το τηγάνι με την γέμιση και βάζουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε λίγο, αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί, και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων εάν εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα και τα λαδώνουμε.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τα υπόλοιπα 3 φύλλα ζύμης και τα βάζουμε στο ταψί επάνω από τη γέμιση.
Με το πινέλο αλείφουμε τα φύλλα και τις άκρες στο ταψί με λάδι και κατόπιν με λίγο νερό.
Έπειτα, πασπαλίζουμε με λάδι.
Με το μαχαίρι, χαράζουμε την πίτα επιφανειακά, κάθετα και οριζόντια και τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε την μανιταρόπιτα να κρυώσει τουλάχιστον για 1 ώρα. Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο παρακάτω:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Andreas Mamoukaris