Συνταγές
Μια απλή και εύκολη συνταγή για μανιτάρια στο τηγάνι με πουρέ πατάτας
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για τα μανιτάρια:
500 γραμ. μανιτάρια λευκά – 1 συσκευασία από σούπερ μάρκετ
1/4της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο γλυκό κομμένο στο μπλέντερ
1/4της κούπας ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού η αλάτι
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο από μύλο
Για τον πουρέ:
800 γραμ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες – 3 μέτριες πατάτες
200 γραμ. γάλα ζεστό – 1 κούπα γάλα όχι ξέχειλη
Ανθό αλατιού η αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουτ. σ. βούτυρο φρέσκο
1 κύβο ζωμό μανιτάρι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε τα μανιτάρια:
Σε ξύλο κοπής, ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια, και τα κόβουμε, σε φέτες.
Σε αντικολλητικό, ανοιχτό ρηχό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο, μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι, αλατίζουμε τρίβουμε πιπέρι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, και μαγειρεύουμε, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε, και αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε με το πουρέ:
Σε κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέσα σε νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο μανιτάρι, για 10 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, και έτσι όπως είναι ζεστές, τις λιώνουμε με το πρές πουρέ.
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα, και υφή.
Σερβίρουμε σε πιάτα, φτιάχνοντας μια «φωλίτσα» με το πουρέ, και μέσα βάζουμε τα μανιτάρια.
Περιλούζουμε με το λαδάκι τους, τρίβουμε πιπέρι, και απολαμβάνουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!