Συνταγές
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε τα μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενα πακέτο μανιτάρια .Αν χρειάζεται τα καθαρίζουμε με μαλακό πινέλο ή μια πετσέτα..Τα μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα..
Δε τα πλένουμε,τα ραντίζουμε με λίγο νερό ελαφρώς.. Ανακατεύουμε τρείς κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις με δύο κουταλιές της σούπας καλαμποκαλευρο , λίγο αλάτι και λίγη πάπρικα..
Αλευρωνουμε καλά τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι , ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ότι προτιμάτε..
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά..
Στο πιάτο λεμόνι όποιος θέλει.
Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μανιτάρια σωταρισμένα στο τηγάνι
Υλικά:
500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά μικρά
4 κουταλιές της σούπας λάδι
Χυμός ενός λεμονιού
4 κκουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Σκόρδο σε σκόνη
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε. Δεν χρειάζεται να τα πλύνουμε γιατί θα απορροφήσουν υγρασία.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Έπειτα, τοποθετούμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι.
Τέλος, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, γαρνίρουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!