Ορεκτικα
Πατατοκεφτέδες γεμιστοί με μανιτάρια και γεύση.. μοναδική!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1kg πατάτες καθαρισμενες και κομμένες σε κύβους
3/4 κούπας αλεύρι γοχ
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:
250γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσιλι flakes αν θέλετε
Ελαιόλαδο
Τυρί για πασπαλισμα αν θέλετε
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ενα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμυδι για περίπου 5 λεπτά. Προσθετετε τα μανιτάρια το σκόρδο τη ριγανη, αλατοπιπερωνετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά στην προτίμηση σας. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε και αφήνετε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν περίπου 10 με 15 λεπτά.
Αλατοπιπερωνετε τις πατάτες, τις λιώνετε και προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνετε λίγη ζύμη, οσο μεγάλα θελετε να τα φτιαξετε, ανοίγετε, βάζετε στη μέση από τη γεμιση και κλείνετε προσεκτικά.
Αλευρώνετε ελάχιστα και τηγανίζετε από κάθε πλευρά σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρετε με παρμεζάνα αν θέλετε. Τα υλικά, τις ποσότητες τα προσαρμόζετε στις δικές σας ανάγκες.
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.