Συνταγές
Μανιτάρια Λεμονάτα με Σέλινο! Πεντανόστιμο πιάτο!
Πραγματικά πρόκειται για μία τέλεια ιδέα για ορεκτικό! Μανιτάρια πλευρώτους λεμονάτα με σέλινο! Θα σου αρέσει σίγουρα!
Συνταγή από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά :
1 κιλό μανιτάρια agaricus και πλευρώτους
1 ματσάκι σέλινο
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γ. κουρκουμα
1 κουτ. γ. κολιαντρο ξερό
Χυμό από 1 λεμόνι & ξύσμα
1 κύβο μανιτάρι
5 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Εκτελεση:
Βγάζω και ψιλοκόβω τα στελέχη, ξεφλουδίζω τα μανιτάρια από πάνω, και κόβω τα agaricus μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, σαν κρέας. Συνεχίζω με τα πλευρωτους, κόβω τα στελέχη τα πετάω, χωρίζω ένα ένα. Συνεχίζω, πλένοντας το σέλινο, τον μαϊντανό, τα κόβω και αυτά. Στον μαϊντανό πετάω τα κοτσάνια.
Κόβω και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μου, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο. Παίρνω το ξύσμα και στύβω το λεμόνι.
Σε ανοιχτή κατσαρόλα βάζω τα μανιτάρια και περιμένω να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε άλλο σκεύος με 2 κουτ σ. ελαιόλαδο, σοτάρω τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν, προσθέτω το σέλινο, τον μαϊντανό, περιμένω να σοταριστούν, και προσθέτω τον κύβο, διαλυμένο με λίγο ζεστό νερό. Πάω στα μανιτάρια που έχουν πιει τα υγρά τους, ρίχνω τον κολιαντρο, τον κουρκουμα, το υπόλοιπο λάδι, σοτάρω μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνω με τον χυμό λεμονιού, και πασπαλίζω με το ξύσμα. Αναμειγνύω, το μείγμα με το σέλινο, στα μανιτάρια, προσθέτω λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται, ανακατεύω να ενωθούν και σερβίρω.
Συνταγή από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Στείλε την δική σου νόστιμη συνταγή, πατώντας εδώ!