Απλό και εύκολο, αυτό το φαγάκι μπορεί να είναι από μόνο του ένα κυρίως πιάτο αλλά και ένα ιδανικό συνοδευτικό για το κρέας ή το κοτόπουλο.Το φαγητό αυτό ανήκει στην Πομάκικη κουζίνα από την περιοχή της Ροδόπης και γίνεται με τοπικά μανιτάρια που τα ονομάζουν γκούγκουλ ή τσερβενούσκα. Εγώ φυσικά χρησιμοποίησα τα γνωστά σε όλους, κλασικά άσπρα μανιτάρια.
Τα μανιτάρια λοιπόν, ψημένα μέσα στο κρασί παίρνουν μια ιδιαίτερη γεύση και μαζί με την γλύκα των κρεμμυδιών, δίνουν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Αν δεν τρώτε μανιτάρια, ίσως αυτή η συνταγή να σας κάνει να τα δείτε από άλλη σκοπιά!
Τι θα χρειαστούμε…
- 3 πατάτες
- 3 κρεμμύδια
- 500 γρ. άσπρα μανιτάρια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλ. ζωμό λαχανικών προαιρετικά
Πώς θα το φτιάξουμε…
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια. Τα σωτάρουμε χωρίς να χαμηλώσουμε την θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τον όγκο τους.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε στα μανιτάρια. Τα σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!