Συνταγές
Ο απλός, γιαγιαδίστικος, μαμαδίστικος χαλβάς σε εντελώς άλλη έκδοση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τούρτα χαλβάς …με σοκολάτα, κάσιους και αποξηραμένα φρούτα!!!
Η συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε δύο φλυτζάνια ζάχαρη, έξι φλυτζάνια νερό , χυμό από μισό λεμόνι και ένα κτγ. κανέλα.
Τα βράζουμε για τρία λεπτά αφού αρχίσει να βράζει το νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα με 3/4 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο, σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα δύο φλυτζάνια χοντρό σιμιγδάλι.
Μόλις πάρει το σιμιγδάλι το χρώμα που θέλουμε, αποσύρουμε την κατσαρόλα, χωρίς να σβήσουμε το μάτι και τοποθετούμε την κατσαρόλα με το σιρόπι, αδειάζουμε το σιμιγδάλι σιγά- σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση σβήνουμε το μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει.
Σε ένα τσέρκι Νο. 24, αδειάζουμε το μισό χαλβά, τυλίγουμε ένα στρογγυλό μπολ εξωτερικά με αλουμινόχαρτο και το βυθίζουμε στη μέση ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα στον χαλβά μας.
Το αφήνουμε σε δροσερό μέρος.
Στο άλλο μισό προσθέτουμε 100 γρ. κουβερτούρα, μία χούφτα κάσιους ωμά, τρία ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα, τρία ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα και λίγα αποξηραμένα κράνμπερι.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να πάει σε όλο το μίγμα.
Βγάζουμε το μπολ από το χαλβά και στο βαθούλωμα που δημιουργήθηκε αδειάζουμε το χαλβά με την σοκολάτα.
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στολίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και γλυκό βύσσινο.
Η συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.