Παγωτα
Μαλακό Παγωτό “Μηχανής” Βανίλια – Σοκολάτα (ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΗ)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μαλακό Παγωτό “Μηχανής” Βανίλια – Σοκολάτα (ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΗ)
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Υλικά
-700 γρ. κρέμα γάλακτος
-380 γρ. ζάχαρη
-2 βανιλίνες
-1 κ.γ. αλάτι
-40 γρ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας βάζοντας ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανιλίνες. Ανακατεύουμε έως ότου η ζάχαρη να λιώσει, προσέχοντας όμως γιατί δεν θέλουμε να βράσει το μίγμα.
Αδειάζουμε κατόπιν αυτό το μίγμα σε ένα δοχείο δοσομετρητή κατά προτίμηση, και βάζουμε λίγο από αυτό σε ένα δεύτερο δοχείο.
Στο μπωλ με το κακάο, ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα από το παραπάνω μίγμα του δεύτερου δοχείου και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Αυτό το νέο μίγμα με το κακάο το αδειάζουμε τώρα σιγά σιγά στο δοχείο του δοσομετρητή και ανακατεύουμε καλά έως ότου να έχουμε μία ομοιόμορφη και παχύρευστη κρέμα.
Αυτή την κρέμα, την αδειάζουμε μέσω ενός σουρωτηριού σε ένα άλλο μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο έως ότου να κρυώσει καλά.
Το επόμενο βήμα είναι να αδειάσουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπωλ και να την χτυπήσουμε καλά με το μίξερ έως ότου γίνει σαντιγύ. Κατόπιν σκεπάζουμε το μπωλ αυτό με μεμβράνη.
Βγάζουμε την κρέμα με το κακάο από το ψυγείο και την χτυπάμε καλά με το μίξερ έως ότου αφρατέψει. Σκεπάζουμε και αυτό το μπωλ με μεβράνη.
Τα δύο μπωλ, το έναμε την σαντιγύ και το άλλο με την κρέμα του κακάο τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 10 ώρες ώστε να παγώσουν καλά.
Μετά από αυτό τον χρόνο, βγάζουμε τα μπωλ από το ψυγείο, ανακατεύουμε λίγο με τη μαρίζ και το μίγμα που χρειαζόμαστε για τα παγωτά μας είναι έτοιμο.
Μπορείτε να το απλώσετε σε κορνέ μπισκότου ή σε κυπελλάκι με την χρήση ενός κορνέ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs