Συνταγές
Μαλακά και πολύ παραδοσιακά κουλουράκια με έντονες μυρωδιές – σε δύο εκδόσεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 Ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ
1 Ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 Ποτήρι του νερού πετιμέζι
1 Ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι του καφέ ελληνικό, καφέ βραστό
ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει…1 κιλό και κάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ χτυπήστε πρώτα το λάδι και την ζάχαρη να αφρατεψουν λίγο .
Προσθέστε τον χυμό διαλυμένη με την σόδα μέσα, το πετιμέζι τον καφέ και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Ρίξτε το αλεύρι λίγο λίγο κοσκινισμένο και φτιάξτε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Ψήστε στους 180 και πάνω σε λαδόκολλα για 20 λεπτά σε αντιστάσεις….Όχι παραπάνω γιατί σφίγγουν
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού κανονικό λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κγ μαγειρική σόδα
2 κγ κανέλα
1 κγ γαρίφαλο
1 κγ μπεικιν
Αλεύρι φαρίνα η για όλες της χρήσεις όσο πάρει ,περίπου 800-850 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτόν την μαγ σόδα
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850γρ.
Πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολαρουμε μέσα στο σουσάμι η σε κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει επάνω τα κάνουμε στρογγυλά η μακρόστενα και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”