220 γραμ. ζάχαρη άχνη
100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 ασπράδια αβγών
170 γραμ τριμμένη αμυγδαλόψιχα
ΚΡΕΜΑ
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
1/2 βανίλια
1-2 κουτ. γλυκού λικέρ
Βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε την αμυγδαλόψιχα να γίνει σαν σκόνη, αμέσως προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη. Σε ένα μπόλ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια αβγών μαζί με την ζάχαρη την κρυσταλλική μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρεγκα.
Ρίχνουμε στο μπόλ της μαρέγκας το μίγμα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά μας. Στρώνουμε στο ταψί λαδόχαρτο και με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω στη λαδόκολλα μικρούς δίσκους με λίγη απόσταση μεταξύ τους, μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Πρέπει να βγούν ζυγά, γιατί θα φτιάξουμε κρέμα και θα τα κλείσουμε 1 πάνω και 1 κάτω και στη μέση η κρέμα. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά και αμέσως μετά τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.
ΚΡΕΜΑ
Το αφήνουμε γιά 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί και με κορνέ γεμίζουμε τον ένα δίσκο του μακαρόν και σκεπάζουμε με το άλλο, η κρέμα να βρίσκετε στη μέση. Τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.