Συνταγές
Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aristea Stauroulia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
500 γρ. Μακαρόνια τρυπητά
500 γρ.τυρί φέτα ή όσο πιο πολύ θέλει ο καθένας
2 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια για 12-15 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα
προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το τυρί σπασμένο με τα χέρια σε μικρά κομμάτια, το βιταμ, αλάτι κ ανακατεύουμε καλά.
Για τη μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα κ 1 ποτήρι νερό σε μια κατσαρόλα, αφού ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι γεμάτες κ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.ριχουμε αλάτι λίγο κ λίγο φέτα τυρί αν θέλουμε.Επειτα ρίχνουμε μια κούπα μπεσαμέλ στα μακαρόνια κ τα ανακατεύουμε.
ρίχνουμε λάδι στο ταψί κ λίγο τριμμένη φρυγανιά. απλώνουμε τα μακαρόνια κ την μπεσαμελα από πάνω.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ
Η Συνταγή είναι από Aristea Stauroulia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε μακαρονόπιτα
Υλικά
1 συσκευασία ζυμαρικά φιογκάκια
4 φύλλα χοντρά για πίτα
3 αυγά
1 φλιτζάνι λάδι
2, 5 φλιτζάνια γάλα
αλάτι
1 μεγάλο μπολ με μίγμα τυριού και μαϊντανού
Από πάνω
1 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 αυγά, 1 φλιτζάνι λάδι, 2, 5 φλιτζάνια γάλα και αλάτι .
Σε άλλο δοχείο ανακατέψτε το τυρί με το μαϊντανό.
Ενώστε τα δύο μείγματα.
Αλείψτε ένα πυρέξ με βούτυρο.
Στρώστε δύο φύλλα και ρίξτε το μισό μείγμα.Απλώστε ένα φύλλο ακόμα και ρίξτε την υπόλοιπη γέμιση.Τελειώνετε στρώνοντας με δύο φύλλα.
Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι γάλα και 1 αυγό και ρίχνουμε πάνω από την μακαρονόπιτα.
Ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών.