Συνταγές
Κανελόνια με σπανάκι.. Πάρα πολύ ωραίο και μυρωδάτο φαγητό!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τάκης Κυπραίος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λαδάκι που καίει ρίχνουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίχνουμε ένα κιλό σπανάκι κατεψυγμένο μπάρμπα Στάθης, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και μια κούπα νερό και σιγοβράζουμε, όταν πιεί τα υγρά του το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Το αφήνουμε ένα τεταρτάκι να παγώσει, ρίχνουμε δύο κούπες φέτα ψιλοκομμένη και μια κούπα κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε.
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα κανελόνια αφού τα γεμίσουμε προσεκτικά, ρίχνουμε από πάνω μια κρέμα γάλακτος να πάει παντού.
Χτυπάμε μια μπεσαμέλ Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες, την απλώνουμε πάνω στα κανελόνια και από πάνω τυρί κασέρι στον τρίφτη.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Τάκης Κυπραίος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μία υπέροχη δίχρωμη κεκάρα, για να δώσει γεύση και νοστιμιά στα πρωινά και απογευματινά καφεδάκια.
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
700 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΑΠ
350 ΓΡ. ΒΙΤΑΜ ΣΚΛΗΡΟ
370 ΓΡ. ΓΑΛΑ
620 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
2 ΚΤΣ. ΚΑΚΑΟ
1 ΚΤΓ. ΜΠΕΙΚΙΝ
7 ΑΥΓΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ -ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ.
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ 80 % ΣΕ ΒΟΥΤΗΡΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ.
ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 20% ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.
ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 55 -60 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”