Συνταγές
Μία συνταγή για πανεύκολη πάστα ταψιού σοκολάτα καραμέλα
Η Συνταγή είναι από κ. Εφη Τομ. – “Pastry Designs Group”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 πακέτο μπισκότα σαβαγιαρ
2 κρέμες γάλακτος με 35% λιπαρά των 250 γρ. η κάθε μία, 1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμενο 400 γρ. (το αγοράζουμε έτοιμο)
1 κουβερτούρα γάλακτος των 125 γρ.
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Σιροπι πραλινας για τη διακόσμηση (το παίρνω έτοιμο).
150 γρ. γάλα φρέσκο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βουτάμε τα σαβαγιαρ στο γάλα και τ ‘ απλώνουμε στο πυρέξ
Χτυπάμε τη μία κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γινει σαντιγη προσθέτω το καραμελωμενο ζαχαρούχο κι ανακατεύω να ενσωματωθούν τα 2 υλικά
Απλώνουμε την κρέμα καραμέλα πάνω στα σαβαγιαρ και τοποθετούμε το γλυκό για λίγο στο ψυγείο να σφίξει
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τις σοκολάτες και τις αφήνουμε να κρυωσουν
Χτυπάμε και την άλλη κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγη και ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά
Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας στο γλυκό πάνω από την καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Εγώ το διακόσμησα με σιρόπι πραλινας
Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας αρέσει
Η Συνταγή είναι από κ. Εφη Τομ. – “Pastry Designs Group”.