Συνταγές
Μία πίτα τόσο λαχταριστή με φύλλα σφολιάτας, πλούσια γέμιση με 4 τυριά και μία υπέροχη σπιτική μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Mavrovouniotou– “της κουζίνας το τεφτέρι/ παραδοσιακές και άλλες συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη σφολιάτα:
3 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
1,5 ποτήρι χλιαρό νερό,
3κ.σ. ελαιόλαδο,
3κ.σ. μηλόξυδο,
1κ.γ. αλάτι,
500γρ. βιτάμ soft.
Για τη μπεσαμέλ:
5ΟΟml φρέσκο γάλα
3κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
4 αυγά
200gr φέτα
200gr κατσικίσιο τυρί
200gr γραβιέρα
200gr κεφαλοτύρι
Για τον “κόθρο”:
Γκούντα
Για το άλειμμα:
1 κρόκο
2κ.σ. γάλα
2κ.σ. βιτάμ σοφτ
Πασπάλισμα με σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη ζύμη:
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το αλάτι και σιγά-σιγά το χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε καλά…και αφήνουμε τη ζύμη μου να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε δύο μεγάλα φύλλα.
Αλείφουμε το κάθε φύλλο με λιωμένη μαργαρίνη και κάνουμε πολλά διπλώματα.
Για την μπεσαμέλ:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί, μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι και το βούτυρο.
Σκεπάζουμε την μπεσαμέλ με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει..
Για την γέμιση:
Σ’ ένα μπόλ χτυπάμετα αυγά, θρυμματίζουμε τη φέτα, ρίχνουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, τριμμένη γραβιέρα ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε και την μπεσαμέλ.
Βάζουμε τη μία σφολιάτα στο ταψί, ρίχνουμε την γέμιση, τη δεύτερη σφολιάτα και τέλος κάνουμε τον κόθρο βάζοντας μέσα γκούντα.
Χαράζουμε την πίτα και την αλείφουμε με το μείγμα κρόκου αυγού, γάλακτος και μαργαρίνης.
Την πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε στον αέρα στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Mavrovouniotou– “της κουζίνας το τεφτέρι/ παραδοσιακές και άλλες συνταγές”.