Συνταγές
Μία νόστιμη λεμονόπιτα με ελβετική μαρέγκα – απλά καταπληκτική
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vassili’s Homepastry-. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.”
ΥΛΙΚΑ
για την βάση υλικά
200 γρ αλεύρι γοχ
100 γρ βούτυρο
70 γρ ζάχαρη άχνη
1κροκο αυγού
1 κ γ βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε στην κουζινομηχανη το αλεύρι και το βούτυρο σε κομμάτια παγωμένο και τη ζάχαρη και χτυπάμε να γίνει σαν άμμος ρίχνουμε και το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε να πάρουμε μια ζύμη τη τυλιγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο
Την ανοίγουμε φύλλο και την βάζουμε σε ένα τσερκι 22 εκ και τη ψήνουμε για 20 λεπτά με βάρος και άλλα 10 χωρίς και την αφήνουμε να κρειωσει
για την κρέμα λεμονιού
80γρ χυμό λεμόνι
100 γρ νερό
100 γρ ζάχαρη
2 κροκοι αυγών
20 γρ κορν φλάουρ
2 γρ ζελατίνα
70 γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το χυμό λεμόνι το νερό και τη μισή ζάχαρη σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους το κορν φλάουρ και τη υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε να γίνει μια κρέμα μόλις το άλλο μιγμα ζεσταθεί καλά το ρίχνουμε σιγά σιγά στους κρόκους το ρίχνουμε ξανά στο κατσαρολακι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει
Κατεβάζουμε και ρίχνετε το βούτυρο και τη ζελατίνα και ανακατεύουμε πολύ καλά τη βάζουμε σε ένα μπολ και βάζουμε από πάνω μεμβράνη να εφάπτεται και αφήνουμε να κρυώσει και τα δύο ασπράδια τα κάνουμε ελβετική μαρέγκα
βάζουμε τα 2 ασπράδια αυγών μαζί με 100 γρ ζάχαρη σε Μπεν μαρι και ανακατεύουμε συνέχεια με αυγοδαρτη και με ένα θερμόμετρο ελέγχουμε μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 71 β Κελσίου
τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ και με μίξερ χτυπάμε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και να κρειωσει και τη ομογαινοποιουμε πολύ καλά
με την κρέμα λεμονιού και τη βάζουμε βάση μπισκότο που κάναμε τη αφήνουμε λίγο να σταθεί και ξαναφτιαχνουμε ελβετική μαρέγκα για να την διακοσμήσουμε θα χρειαστούμε
120 γρ ασπράδια αυγών
150 γρ ζάχαρη
1κ γ βανίλια
κορνε ζαχαροπλατικης και μύτες και λίγη τριμμένη σοκολάτα και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vassili’s Homepastry-. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.”