Συνταγές
Μία μικρή αλλά λαχταριστή μηλόπιτα με αγνά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Eleni Koumoutsakis – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ένα Μπολ χτυπάμε με το σύρμα δύο αυγά εφτά κουταλιές της σούπας ζάχαρη δύο κουταλιές της σούπας σπορέλαιο εφτά κουταλιές της σούπας γάλα ξύσμα λεμόνι ένα μήλο καθαρισμένο κομμένο σε φετάκια 200 γραμ. αλεύρι ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν μία κουταλιά της σούπας καρύδια τριμμένα και λίγες σταφίδες άμα σας αρέσουν
τα στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί Επάνω έβαλα ένα μήλο κομμένο σε φέτες με τη φλούδα μερικά κομματάκια βούτυρο
στη μέση βαζουμε μαρμελάδα βερίκοκο Με το χέρι λίγο ζάχαρη καστανή και κανέλα λίγες σταφίδες και τριμμένα Καρύδια
στο φούρνο σε 180 ΓΙΑ 45 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Eleni Koumoutsakis – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Μηλόπιτα με λάδι ή ταχίνι
Υλικά :
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο ή ¾ φλιτζανιού ταχίνι
Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ποτηράκι κονιάκ
Ξύσμα λεμονιού
Γέμιση: 4 μεγάλα μήλα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
1 φλιτζανάκι χονδροκοπανισμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
Ανθόνερο
Κανέλλα
Εκτέλεση :
Λιώνουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόζουμο και ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν τραβάει υγρό προσθέτουμε πορτοκαλόζουμο.
Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο χονδρό και το απλώνουμε σε λαδοαλευρωμένο 34αρι ταψί. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τις στρώνουμε πάνω σε φύλλο , πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι.
Ανοίγουμε και το δευτερο και το στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Με τα δάκτυλα ενώνουμε προσεκτικά τα 2 φύλλα στα χείλη του ταψιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.