Συνταγές
Μία εύκολη και γρήγορη κρεμοσοκολάτα – υπέροχα φτιαγμένη και λαχταριστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
150 γρ λιωμένο βούτυρο
1 βανίλια
2 κουτ.σουπ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτοντας τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Αφού θρυμματίσουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μας, θα ρίξουμε το λιωμένο βούτυρο για να μαλακώσουν τα μπισκότα και για να δώσουμε σχήμα.
Βάζουμε τα μπισκότα μας, ως βάση, σε ένα Τσέρκι για να βγει εύκολα και αν δεν έχετε, το βάζετε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι.
Το βάζετε κατευθείαν στο ψυγείο για κανένα μισάωρο, για να παγώσει και να σταθεί η μπισκοτένια βάση μας.
Για τη γέμιση ΓΚΑΝΑΖ θα χρειαστούμε:
20Ογρ. Κουβερτούρα
150γρ. ΝΟΥΤΕΛΑ ή Μερέντα
300γρ. Κρέμα γάλακτος
50γρ. Βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια ή Λικεράκι ή κονιάκ για έξτρα γεύση
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ελαφριά σε ένα κατσαρολάκι, την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε τη ΝΟΥΤΕΛΑ μας και το λιωμένο βούτυρο, μαζί με τη βανίλια ή το Λικέρ μας.
Μετά Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στην κρύα μπισκοτένια βάση μας και ξανά ψυγείο για 1 με 2 ώρες, μέχρι να μπορέσει να κοπεί.
Για την κρέμα θα χρειαστούμε:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για Μιλφειγ
600γρ. Κρύο Γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα χτυπάμε στο μίξερ χειρός και έτοιμη η κρέμα μας.
Από πάνω στολίζουμε όπως θέλουμε.
Εγώ έβαλα φρέσκια τριμμένη κουβερτούρα, λίγες φράουλες και λίγη Γκανάζ από αυτή που έφτιαξα.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.