Συνταγές
Μήλα τα οποία είχαν λίγο μαλακώσει και τα κάναμε κομπόστα
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μήλα
1 κούπα στεβια
2 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι (μικρό)
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρίφαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και κόβουμε τα μήλα. Τα τοποθετούμε σε μικρή κατσαρόλα με τη στεβια, το νερό, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και Βράζουμε λίγο ακόμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και τοποθετούμε τα μήλα και το σιροπακι σε βάζο.
Προσαρμόστε τα υλικά στις ανάγκες σας.
Το νερό το έβαλα να τα σκεπάζει.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Φανταστικά μάφινς μήλου – Απλά υπέροχα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”
Υλικά
2 αυγά
120γρ ζάχαρη
40γρ ελαιόλαδο
50γρ γάλα
125γρ γιαούρτι
1 κάψουλα βανίλια
270γρ αλεύρι
8γρ (1 φακελάκι) ξερή μαγιά)
2 μήλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει μια κρέμα και στη συνέχεια το ελαιόλαδο, το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος ρίχνουμε το 1 μήλο και ανακατεύουμε να πάει σε όλη τη ζύμη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε φόρμες για μάφινς (12 μεγάλες ή 18 μέτριες) και βάζουμε στην επιφάνεια της ζύμης σπρώχνοντας λίγο προς τα μέσα αρκετά κομμάτια του δεύτερου μήλου.
Ψήνουμε σε περοθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς ή στον αέρα στους 170 βαθμούς για 25´. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε προσεκτικά από τις φόρμες. Αν θέλουμε, τα διακοσμουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”