Συνταγές
Λουκούμι έγινε – μοσχαράκι στιφάδο στην γάστρα με πατάτες ψητές αλλά σαν τηγανιτές
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το στιφάδο στην γάστρα…
Για 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ποντίκι, πρώτα βάζουμε τά κομμάτια κρέας στην χύτρα χωρίς τίποτα μέσα, έτσι λίγο να σωθούν τα υγρά. Ύστερα ρίχνουμε 6 κτσ. ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με 1 σφηνάκι μηλόξυδο. Ρίχνω 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αφήνουμε λίγο, και στην συνέχεια ρίχνουμε νερό και κλείσιμο της χύτρας για 20′. Στο διάστημα αυτό σωτάρω λίγο τα κρεμυδάκια ( 1 κιλό μέσα σε λίγο σπορέλαιο).
Βράζουμε για λίγο σε άλλο κατσαρολάκι 3 ντομάτες κομμένες σε κομ κασέ ( φρέσκιες) με 1 κτσ. πελτέ ντομάτας, 1 καρότο σέ φετούλες, και σε ένα κομμάτι από τούλι έχουμε κλείσει μέσα, 3 φυλλαράκια δάφνης, 1 κτσ. πιπέρι, μπαχάρι, ξύλο κανέλας γαρύφαλλο.
Το βάζουμε και αυτό μέσα στην σάλτσα μαζί με αλάτι, 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου, μισό κτγ. ζάχαρη για να μήν ξυνίζουν οι ντομάτες.
Παίρνω την γάστρα ρίχνουμε μέσα τα κρεμυδάκια, το κρέας όπως είναι με το ζουμάκι του, την σαλτσούλα και ψήνουμε μέσα στην γάστρα για 40′ και χωρίς το καπάκι άλλα 10′ και έτοιμο, (στους 220 αερόθερμο φούρνο).
Λουκουμάκι έγινε και πεντανόστιμο φαγητό.
Και μισό κεσεδάκι κρασί κόκκινο μέσα στην σάλτσα.
Για τις πατατούλες στο φούρνο σας τηγανητές.
Στραγγίζουμε ρίχνω αλάτι, ρίγανη λίγο κουρκουμά για χρώμα και 3 κτσ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ρίχνω σε αντικολλητικό χαρτί, ψήνουμε για 25′ σε αερόθερμο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.