Συνταγές
Πάρτε πιρούνια και ορμήξτε κερνάμε λουκουμάδες για τις βραδυνές λιγούρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ. αλεύρι Μάννα για όλες τις χρήσεις, 1 μαγιά ξερή, 1 κτγ. ζάχαρη, 1/2 κτγ. αλάτι, 1/2 ποτιράκι ούζο, 2 κτσ. πουρές πατάτας ή μία μικρή βρασμένη και κρύα τριμμένη στον τρίφτη, το νερό δεν το μετράω.
Το ρίχνω λίγο- λίγο και έχω μια κολλόδη ζύμη, τα ανακατεύουμε όλα μαζί το αφήνουμε να γίνει και μετά τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Από επάνω ρίχνουμε μέλι και καρύδια κανέλα το κλασικό, αν θέλει και κάποιος βάζει και σοκολάτα εμείς προτιμάμε την κλασική.
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Μπουκιά και συχώριο οι λουκουμάδες – όχι μόνο φαίνονται αλλά είναι και λαχταριστοί
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Dora Iliopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αλεύρι
-500 ml. νερό χλιαρό
-1 φακελάκι μαγιά
-1 κτσ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι
-1 κτσ. κορν φλαουρ
-μέλι και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με το σύρμα να λιώσει η μαγιά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένας λείος χυλός.
Σκεπάζουμε σε πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Chatzimanoli Grimwood – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ήρθε η ώρα να δεις όλη την λίστα με τις πιο ξεχωριστές συνταγές για λουκουμάδες– Καλή σου απόλαυση!