Συνταγές
Λοιπόν.. σιροπιαστο κέικ με ινδοκάρυδο και γλάσο σοκολάτας….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιουλία Τζηκα – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
(ένα οποιοδήποτε ποτήρι, με αυτό θα μετρήσετε όλα τα υλικά) 3αυγα, μισό ποτήρι ζάχαρη, μισό ποτήρι γάλα και μισό σπορελαιο, ένα μπεικην, χυμό από ένα πορτοκάλι ή μια βανίλια, 1,5ποτηρια ινδοκαρυδο και ένα αλεύρι….
Σιρόπι:
μια βανίλια, μισό ποτήρι νερό και 2κουτ σούπας ζάχαρη… Τα βραζουμε μαζί για περίπου 5λεπτα…
Γλάσο:
200μλ γάλα, 200γρ μαύρη σοκολάτα… Τα βάζουμε στην φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, μόλις κρυώσει το ρίχνουμε από πάνω…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν… Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω με μια σπάτουλα…
Το ψήνουμε στος 180° για περίπου 30 λεπτά…
Το σιρόπι το έχουμε βράσει από πριν, αφού ψηθεί το γλυκό το τρυπάμε λίγο με το μαχαίρι και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι…
Το κεικ γίνεται πολύ αφράτο… Αφού κρυώσει η σοκολάτα λίγο το ρίχνουμε από πάνω….
Η Συνταγή είναι από Ιουλία Τζηκα – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτες μπουκίτσες με ινδοκάρυδο που λιώνουν στο στόμα – γίνονται απίθανα!.
Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Anastasia Anastasia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2,5 φλυτζανια* ινδοκαρυδο
2,5 φλυτζανια *αλευρι γ.ο.χ.
1 κ.σ αχνη
1 πλακα βιταμ(πολυ μαλακο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε το βουτυρο σε μπαιν-μαρι και με την βοηθεια ενος αυγοδαρτη το κανουμε βουτυροκρεμα .Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε .Πλαθουμε την ζυμη σε μικρες μπουκιτσες.
Ψηνουμε για 20΄ στους 180. Τα αχνιζουμε μολις βγουν.
*φλυτζανι=1 κοκκινη κουπα του νεσκαφε
Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Anastasia Anastasia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.