Συνταγές
Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα – λικέρ με τζερνίκια (κορόμηλα)
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Οι αναλογίες είναι ίσες.
350 γραμμάρια αλκοόλ
(γράπα: τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
ή άσπρο κονιάκ)
350 γραμμάρια ζάχαρη
350 ml νερό
350 γραμμάρια κορόμηλα χαραγμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα γυάλινο βάζο τοποθετούμε τα κορόμηλα και σκεπάζουμε με το αλκοόλ.
Στον ήλιο 40 μέρες τουλάχιστον.
Στραγγίζουμε και κάνουμε το σιρόπι.
(προαιρετικά κανέλα ή βανίλια).
Αφού κρυώσει ρίχνουμε το αλκοόλ και το απολαμβάνουμε.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Υπέροχο λικέρ από μανταρίνια, που έχουν πολύ αρωματική φλούδα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-Μπαχάρι και κανέλα.”
ΥΛΙΚΑ
1,5 λίτρο λευκό κρασί
750 γρ ζάχαρη
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Χυμός και φλούδες από 5 μανταρίνια μόνο φλούδες όχι το εσωτερικό τους
1 ξύλο κανέλας
5 καρφακια γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί με τη ζάχαρη να λιώσει ελάχιστα όχι να βράσει κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
Αφήνουμε ένα βράδυ και την επόμενη πετάμε τις φλούδες και σουρώνουμε πολύ καλά 2 με 3 φορές σε σουρωτήρι με ύφασμα όχι με τούλι ούτε με απλό σουρωτήρι γιατί αν περάσουν ίνες από το φρούτο το λικέρ θα μουχλιάσει σερβίρετε παγωμένο και μοσχοβολαει !!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-Μπαχάρι και κανέλα.”