Συνταγές
Κάθε χρόνο απαραίτητο και αγαπημένο το λικέρ κυδώνι
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 με 6 κυδώνια ανάλογα το μέγεθος
Θέλουμε να γεμίσει το βάζο..
1 κιλό ζάχαρη
τσίπουρο 1 λίτρο..ίσως κ λιγο παραπάνω..
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλα..
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κυδώνια Κ τα κόβουμε φέτες καθαρίζοντας το εσωτερικό μόνο..
Ετσι με την φλούδα γεμίζουμε το βάζο
Ριχνουμε την ζάχαρη Κ το τσίπουρο ως να σκεπάσει..
Βαζουμε Κ την βανίλια Κ την κανέλα προαιρετικά ..αν θέλουμε..
Για 40 μερες σε εσωτερικό χώρο.
Ανακινουμε τακτικά στο διάστημα αυτό..
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Εξαιρετικότατο γλυκό του κουταλιού από λωτό, πολύ ντελικάτο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρίνα Κούτρα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
8 Λωτοι
800 γρμ ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
1 ξυλάκι καννελα
2 αστεροειδής γλυκάνισο
1σφηνακι λικέρ ή κονιάκ
1 κσ γεμάτη μέλι
Χυμό από μισό λεμόν
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τους λωτούς σε κομμάτια στρογγυλά ή φέτες
Τα βάζουμε μια νύχτα με τη ζάχαρη και το λικέρ ή το κονιάκ
Την άλλη μέρα ρίχνουμε νερό και τα μυρωδικά μέχρι να δέσει το σιρόπι
Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού
Το κόβουμε χοντρά κομμάτια γιατί μαζευη
βάζουμε και 2μηλα αφρατα σε φέτες για να δέσει καλύτερα το σιρόπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρίνα Κούτρα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”