Συνταγές
έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο λεπτό άρωμα – Λικέρ με ανθούς από ακακίες – Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτος τρόπος
Γεμίζουμε ένα βάζο με ανθούς.
Ρίχνουμε το αλκοόλ μέχρι να σκεπαστούν περίπου 2 λίτρα χρειάστηκε.
Χρησιμοποίησα 3κιλο βάζο.
Αλκοόλ χρησιμοποίησα γράπα ( τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) ή άσπρο κονιάκ μπορούμε να βάλουμε.
Στον ήλιο θα μείνει 40 μέρες και έπειτα θα το αναμίξουμε με σιρόπι
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη ( 4 ποτήρια)
Αφού κρυώσει το αναμιγνυουμε με το αλκοόλ αφού στραγγίσουμε φυσικά και το τοποθετούμε σε μπουκάλια γυάλινα.
Δεύτερος τρόπος.
Γεμίζουμε το βάζο με ανθούς ρίχνουμε 1 κιλό ζάχαρη και γεμίζουμε με αλκοόλ.
Στον ήλιο 40 μέρες ανακινόντας το κατά διαστήματα και έπειτα στραγγίζουμε και σε γυάλινα μπουκάλια.
Η αναλογία και στα δύο είναι
1 λίτρο αλκοόλ
Μισό κιλό ζάχαρη.
Δεν χρειάζεται ψυγείο.
Κρατάει και ένα χρόνο δοκιμασμένο.
Πίνετε και με παγάκια.
Κάποια κυρία με είπε ότι γίνεται και αυθημερόν που δεν το έκανα ακόμη
Βράζουμε τους ανθούς με νερό και ζάχαρη και αφού κρυώσει ρίχνουμε το αλκοόλ.
Δεν βάζουμε αλλά πρόσθετα ( κανέλα – γαρύφαλλα) για να έχουμε την αυθεντική γεύση και άρωμα του.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.