Συνταγές
Λικέρ δυόσμου – νόστιμο και χωνευτικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα υπέροχο ποτό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας αλλά, και ένα υπέροχο χωνευτικό μετά από ένα λιπαρό γεύμα και όχι μόνο
Η Εκτέλεση είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα ( έβαλα βότκα)
2 φλυτζάνια φρέσκα φύλλα δυόσμου
3 φρέσκα φύλλα βασιλικού ( αν δεν έχετε 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο βασιλικό)
2 φύλλα λεμονιάς
1 κ.γλ. χαμομήλι αποξηραμένο
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική( έβαλα 270γρ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα φύλλα δυόσμου και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά
Βάζουμε τα φύλλα σε βάζο μαζί με το τσίπουρο ή την βότκα και όλα τα υπόλοιπα υλικά
Ανακατεύουμε, κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς με το καπάκι του και το βάζουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 14 μέρες
Τις πρώτες μέρες κουνάμε 1-2 φορές τη μέρα να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να απελευθερωθούν τα αρώματα
Μετά τη 14η μέρα το φιλτράρουμε με λεπτό τουλπάνι και μεταφέρουμε το καθαρό ποτό σε γιαλινο μπουκάλι και κλείνουμε καλά
Για καλύτερο αποτέλεσμα είναι προτιμότερο να το καταναλώσουμε μετά από 6-8 εβδομάδες για να ωριμάσει η γεύση
Σερβίρεται παγωμένο με φύλλα δυόσμου ή μέντας
Μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να κάνουμε λικέρ μέντας αντικαθιστώντας το δυόσμο με μέντα
Η Συνταγή είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Emma Rapaj Stin koyzina moy.