Συνταγές
Καλόπιοτο και καλοκέραστο – Θαυμάσιο λικέρ αρμπαρόριζας με λευκό κονιάκ και όμορφο χρώμα
Η συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο) Για 1,5 λίτρο κονιάκ έβαλα 100-120 φύλλα αρμπαρόριζας, (πλυμένα και στεγνά), σε βάζο σε σκοτεινό ντουλάπι για 2 μήνες.
2ο) Στραγγίζουμε τα φύλλα από το κονιάκ και φτιάχνουμε σιρόπι με 1200 γρ. ζάχαρη και 2 κ’ 1/4 κούπες νερό βρασμένο για 8 λεπτά από το σημείο βρασμού.
3ο) Όταν κρυώσει το σιρόπι αναμιγνείω τα 2 υγρά και αφήνουμε σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα για 24 ώρες να απαλύνει η μυρωδιά του κονιάκ και να ενωθούν οι γεύσεις.
4ο) Κατόπιν φιλτράρω με πυκνό ύφασμα και αποθηκεύω σε μπουκάλια.
Δεν χρειάζεται ψυγείο, κρατάει για πολλά χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα.
Σημ.: Έχουμε δοκιμάσει με λευκό και κόκκινο κρασί.
Αυτή η εκδοχή είναι μακράν η καλύτερη, (για τα δικά μας γούστα).
με ΡΟΔΙΑ:
μπορείτε να στίψετε ρόδια και να προσθέσετε χυμό λίγο- λίγο μέχρι να έρθει στη γλύκα που θέλετε.
Δώστε του και μια βράση μετά για 7-8 λεπτά.
Όταν τα ρόδια είναι γλυκά θέλει πιό λίγη ζάχαρη δλδ. αν η συνταγή έχει ίσες κούπες ρόδι με ζάχαρη βάζουμε 3 κούπες λιγότερη ζάχαρη.
Η συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!