Συνταγές
Λαχανόπιτα με σίγουρο αποτέλεσμα
Η Συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ταψί 38αρι ένα μέτριο λάχανο έβγαλα κοτσανια έκοψα μεγαλουτσικα κομματάκια.
Σωταρησα ένα μεγάλο κρεμμυδι να γιαλισει ερριξα το λάχανο αλατισα προσεκτικά γιατί θα μπει κ φέτα, μια κουταλιά σούπας κοφτή πάπρικα, καγιέν κατά βούληση, μια πιπεριά κόκκινη, από μια κουταλια σούπας μαιντανο κ άνηθο 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτα πελτέ.
ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ κλείνω καπάκι κ αφήνω να μαλακώσει κ να πιει όλα τα ζουμια που θα βγάλει.
Αφήνω να κρυώσει λιγο ρίχνω 3 κ.σ φρυγανιά, 300 γρ φέτα τριμμένη στο χέρι ανακατεύω. Στρωνω, ψήνω 190 -200 βαθμούς αντιστάσεις 1 ωρίτσα περίπου.
Εγώ έβαλα φύλλο βέργας αλλά μπορείτε κ κρούστας ο,τι σας αρεσει
Η Συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχη νηστίσιμη πιπερόπιτα καλοφτιαγμένη και σίγουρα νόστιμη.
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση :
πέντε κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια, πέντε πράσινες πιπεριές κέρατο σε κομμάτια, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δυο κουταλιές ρύζι, μια ντομάτα σε κύβους, λίγο ανιθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, λάδι
Φύλλο χωριάτικο εμπορίου ή σπιτικό
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις πιπεριές με λίγο να νερό να αχνιστουν και να μισομαλακωσουν
Αφήνουμε να κρυωσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Λαδώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε στην μακριά πλευρά γέμιση. Τυλιγουμε σε μπαστούνι
Σε κάθε γύρισμα του μπαστουνιού αλείφουμε το φύλλο με λάδι
Με αυτήν την δοσολογία βγαίνουν τρία μπαστούνια
Χαράζουμε την πίτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει ροδίσει πολύ καλά
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.