Συνταγές
Λαχανοντολμάδες σήμερα – Το αγαπημένο μου φαγητό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 Κιλό κιµάς µοσχαρίσιος
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 µάτσο άνηθος
1/2 µάτσο µαϊντανός
1 µεγάλα ξερο κρεµµύδι
4 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
2 καρότα
Λιγο ξύσµα λεµονιού
Αλάτι πιπέρι
και δυοσμο!!
Αυτά όλα τα ψιλοκόβω τα ζυμώνω και ρίχνω και ελαιόλαδο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το λάχανο
Αφαιρούµε το σκληρό «κοτσάνι» από το λάχανο µε ένα µικρό κοφτερό µαχαίρι.
Βάζουµε το λάχανο σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε το άνοιγµα προς τα κάτω.
Βάζουµε νερό στην κατσαρόλα τόσο ώστε να καλύψει το λάχανο κατά τα 2/3.
Προσθέτουµε το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 10 – 15 λεπτά.
Το βγάζουμε προσεκτικά με 2 τρυπητές κουτάλες και το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.
Ξεφυλλίζουµε το λάχανο.
Βάζουµε 1 γερή κουταλιά της σούπας γέµιση στο κέντρο από τη µία άκρη του φύλλου.
∆ιπλώνουµε τις δύο άκρες του φύλλου προς τα µέσα, και τυλίγουμε σε ρολό.
Τακτοποιούµε τους λαχανοντολµάδες σε στρώσεις κοντά τον ένα στον άλλο.
Προσθέτουµε νερό κρύο, τόσο που να τους καλύπτει, το υπόλοιπο λάδι και σκεπάζουµε τους λαχανοντολµάδες µε ένα πιάτο.
Μαγειρεύουμε τους λαχανοντολμάδες για περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους αφήνουµε για 1 – 2 ώρες µέσα στην κατσαρόλα, να αποκτήσουν θερµοκρασία δωµατίου.
Φτιάχνουμε αυγολέμονο με δύο αυγά + ενάμιση λεμόνι. Και τους περιχύνουμε από πάνω στου ντολμάδες. Καλή μας όρεξη!!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.