Συνταγές
Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι με ρυζάκι και μπόλικα μυρωδικά – καλοφτιαγμένοι και λαχταριστοί
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο λάχανο
1 1/2 κούπα λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
1 1/2 κούπας ρύζι καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το λάχανο, το βράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν τα φύλλα. Το αφήνουμε να κρυώσει. (εγώ συνήθως το βράζω απ’ την προηγούμενη μέρα). Βάζουμε το λάδι στη φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ’ το ρύζι. Βράζουμε για δέκα λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι. Περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι και χωρίζουμε απ’ το ζουμί. Με το μίγμα του ρυζιού και τα λαχανόφυλλα τυλίγουμε τους ντολμάδες. Τους βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα αφού έχουμε στρώσει στον πάτο της, μερικά από τα πιο σκληρά φύλλα του λάχανου.
Περιχύνουμε με το ζουμί τους ντολμάδες, καλύπτουμε μ’ ένα πιάτο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μείνουν με ελάχιστη σαλτσούλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να μακακώσουν οι ντολμάδες μας.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ντοματόρυζο, σε λίγα λεπτά! Η “αρωματική πανδαισία” του καλοκαιριού!.
Εάν δεν έχεις ακόμα δοκιμάσει να φτιάξεις ντοματόρυζο, τότε σου βρήκαμε την τέλεια συνταγή! Εξαιρετική γεύση με έντονο το άρωμα του καλοκαιριού!
Η Συνταγή είναι από την Μαριαλένα Τερζή και το greekmamachef
Υλικά:
200γρ ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1κγ πάπρικα
3 μεγάλες ντομάτες
1 φακελάκι πελτέ ντομάτας
2κγ αλάτι
2κγ ζάχαρη
Φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός & βασιλικό)
Νεράκι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την συνταγή, τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ρύζι σε 3κ σούπας ελαιόλαδο!
Στην συνέχεα, τρίβουμε τις ντομάτες στο ρεντέ και τις βάζουμε μέσα στο τηγάνι.
Κατόπιν, προσθέτουμε νεράκι μισό ποτήρι την φορά και ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι. Στα 10 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε σε σιγανή φωτιά τον βρασμό.
Τέλος, σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό και απολαμβάνουμε με φρέσκο ψωμάκι !
Η Συνταγή είναι από την Μαριαλένα Τερζή και το greekmamachef