Connect with us

Συνταγές

Λατρεμένα κοκάκια – υπέροχα καλύτερα από ζαχαροπλαστείου!

Published

on

329298164 3298192643777133 8593694916439916001 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
Για το παντεσπάνι των κοκ:

– 1 ½ φλ. αλεύρι
– ¾ φλ. ζάχαρη
– 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
– 1 βανίλια

Για την κρέμα:
– ¼ φλ. αλεύρι
– ½ φλ. ζάχαρη
– 1 φλ. γάλα
– 3 κρόκους αυγών
– 1 βανίλια

Για το σιρόπι:
-200 γρ. νερό
-200 γρ. ζάχαρη

Για το γλάσο:
– 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
– 250 γρ. κρέμα γάλακτος
– 1 κγ. βούτυρο μαλακό
– 1 κγ. μέλι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τ’ ασπράδια με τη ζάχαρη, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τους κρόκους τους χτυπάμε αρχικά μόνους τους και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Σ’ ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ κάνουμε πάνω τις ροζέτες με το μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να χρυσίσουν, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι ν’ ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας καλά.

Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να γίνει κρέμα. Μετά την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Αν τα θέλουμε πιο μελωμένα τα κοκ τα βουτάμε στιγμιαία στο σιρόπι και τ’ αφήνουμε σε σχάρα κι αν τα θέλουμε πιο στεγνά τα σιροπιάζουμε απαλά μ’ ένα πινέλο την εσωτερική τους πλευρά.

Για το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σ’ ένα μπολ και την περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε το μέλι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε το μπολ.

Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε καλά το γλάσο να γίνει λείο, πυκνό και γυαλιστερό.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:
Βουτάμε γρήγορα όλες τις βάσεις για κοκ μέσα στο σιρόπι και αφήνουμε σε σχάρα λίγα λεπτά να στραγγίσουν.
Όταν είναι έτοιμες γεμίζουμε τις μισές με κρέμα.

Τις υπόλοιπες τις βουτάμε μέσα στο γλάσο σοκολάτας και μετά κάνουμε σάντουιτς τα δύο κομμάτια.
Στο τέλος όταν είναι όλα έτοιμα, τα τοποθετούμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Αν θέλουμε διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας!

Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές2 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές4 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές6 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ7 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές20 ώρες ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές22 ώρες ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές24 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές1 ημέρα ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Exit mobile version