Connect with us

Συνταγές

Σπιτικά κοκάκια, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Published

on

Σπιτικά κοκάκια, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι των κοκ

160 γρ ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά χωρισμένα (σε θερμ. δωμ.)
125 γρ.αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
60 γρ.κορν φλάουρ (κοσκινισμένο)
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα γέμισης των κοκ
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
80 γρ ζάχαρη
2 κρόκους από μέτρια αυγά (σε θερμ. δωμ.)
30 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ κόρν φλάουρ

Για το σιρόπι
200 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη

Για το γλάσο σοκολάτας
250 γρ κουβερτουρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ. βούτυρο μαλακό
1 κ.γλ. μέλι

Παντεσπάνι για κοκάκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ρηχές λαμαρίνες φούρνου.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπεικιν και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνουμε τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ, με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να δούμε απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη χτυπώντας με το μίξερ για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να γυαλίσει καλά η μαρέγκα.
Με σπάτουλα ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα στερεά υλικά αλεύρι, κορν φλάουρ. Τότε, ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα πάντα με απαλές κινήσεις ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε τη ζύμη για το παντεσπάνι των κοκ μέσα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη .Τα κόβουμε σε μικρά δισκάκια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμενο φούρνο γύρω στα 10 με 12 λεπτά.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό γάλα και τη μισή ζάχαρη. Τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη τους κρόκους και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται.

Αφήνουμε να κρυώσει. Την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Πριν την χρησιμοποιούμε την χτυπάμε με το μίξερ να γίνει λεία η κρέμα.

Για το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσει. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως. Βουτάτε τα κοκ στιγμιαία στο σιρόπι και αφήνουμε σε σχάρα

Για το γλάσο σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Περιχύνουμε την σοκολάτα με το ζεστό γάλα Ρίχνουμε το μέλι. Προσθέτουμε το βούτυρο Ανακατεύουμε καλά να γίνει το γλάσο λείο.

Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Βάζουμε στα μισά κοκ την κρέμα και τα άλλα μισά τα βουτάμε στο γλάσο απο την πλευρά που κάνουν την καμπύλη και τα βάζουμε απο πάνω.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές10 ώρες ago

Τέλεια υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής

Συνταγές12 ώρες ago

Αγαπημένο ψαράκι – σαρδέλες παντρεμένες

Συνταγές14 ώρες ago

Ντολμαδάκι και απόλαυση – με κιμά που μας αρέσουν πολύ

Συνταγές16 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές18 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές20 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ22 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές1 ημέρα ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές2 ημέρες ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές2 ημέρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα3 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές3 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές3 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές4 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές4 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές5 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές5 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Exit mobile version