Connect with us

Συνταγές

Κοκάκια – Καλοφάγωτα καλοκέραστα να είναι

Published

on

Κοκάκια - Καλοφάγωτα καλοκέραστα να είναι

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Συνταγή για 20 μέτρια κοκάκια
Για το σιρόπι

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. νερό
1/2 λεμόνι, τις φλούδες του

Για την κρέμα
500 γρ. γάλα, 3,5%
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κρόκους
50 γρ. κορν φλάουρ
70 γρ. βούτυρο

Για τη ζύμη
6 ασπράδια αυγών
1 πρέζα αλάτι
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 κρόκους
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι γοχ
50γρ κορν φλαουρ
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο
10 γρ. βούτυρο
70 γρ. γάλα εβαπορε
100 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα από το ½ λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 450 γρ. γάλα, τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.
Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε τo υπόλοιπο γάλα, τη μισή ζάχαρη, τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Μόλις λιώσει η ζάχαρη στο μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Δε βάζουμε το κορν φλάουρ πριν το γάλα γιατί δε θα γίνει σωστή η ομογενοποίηση.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει μία βράση.

Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, το προσθέτουμε πολύ αργά στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Μόλις ρίξουμε όλο το μείγμα στο μπολ, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Μόλις πήξει και βγει η πρώτη φουσκάλα είναι έτοιμο.

Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε κατευθείαν το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αδειάζουμε την κρέμα γρήγορα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να ακουμπάει πάνω στην κρέμα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ ή ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει.

Για τη ζύμη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα ασπράδια, το αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 10 δόσεις για να φτιάξουμε μαρέγκα. (Δεν βάζουμε όλη τη ζάχαρη σε μία δόση γιατί δεν θα φουσκώσει το μείγμα μας.)

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ τους κρόκους, τη βανίλια και χτυπάμε ίσα ίσα να ανακατευτούν.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν περνώντας τα από ένα κόσκινο για να αποκτήσει το μείγμα μας μία αέρινη υφή.

Προσεκτικά με μία σπάτουλα ή μία μαρίζ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά χωρίς να χάσουνε τον όγκο τους.
Μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και σχηματίζουμε με τη ζύμη μας τα κεκάκια με διάμετρο 4-5 εκατοστά.
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για το γλάσο
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, τη σοκολάτα σε κομμάτια και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ -2 λεπτά.
Αφαιρούμε και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα-ένα τα κεκάκια μας και τα βουτάμε, από την εσωτερική πλευρά (από την πλευρά που θα ακουμπάει η κρέμα), μέσα στο σιρόπι για 5 δευτερόλεπτα.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μία σπάτουλα την κρύα κρέμα ώστε να αφρατέψει.

Γεμίζουμε με κρέμα μόνο τα σιροπιασμένα κεκάκια από την πλευρά που βάλαμε το σιρόπι.
Τα άλλα μισά τα βουτάμε στο γλάσο, από την εξωτερική πλευρά, και τα βάζουμε πάνω από τα άλλα με την κρέμα.

Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές8 ώρες ago

Τέλεια υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής

Συνταγές10 ώρες ago

Αγαπημένο ψαράκι – σαρδέλες παντρεμένες

Συνταγές12 ώρες ago

Ντολμαδάκι και απόλαυση – με κιμά που μας αρέσουν πολύ

Συνταγές14 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές16 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές18 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ20 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές1 ημέρα ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές1 ημέρα ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές2 ημέρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα3 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές3 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές3 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές4 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές4 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές5 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Exit mobile version