Ξεχωριστα
Λατρεία για τις μπανάνες; Δοκιμάστε μπανανόπιτες – Είναι πολύ εύκολο να τα ετοιμάσετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Την δοκίμασαμε και είναι πανεύκολη και φανταστική η γεύση για τις πιο λαχταριστές μπανανόπιτες!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
-1 φύλλο σφολιάτας
-150 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
-200 γρ. καστανή ζάχαρη
-2 μπανάνες ώριμες
-1 αυγό για επάλειψη και λίγη καστανή ζάχαρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε την καστανή ζάχαρι και το βούτυρο Lurpak.
Aνοίγουμε στον πάγκο το φύλλο σφολιάτας.
Αδειάζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα στο φύλλο το μίγμα από τον κάδο του μίξερ.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε στο φύλλο.
Τυλίγουμε το φύλλο σε μορφή ρολό.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το ρολό σε φέτες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κομμάτια της πίτας.
Πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μπανανόπιτες” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Θα μας τρελάνετε με αυτές τις εύκολες και νόστιμες συνταγές.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Εύκολα και γρήγορα τρουφάκια μπανόφι – μπουκιά και αμαρτία
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”
ΥΛΙΚΑ
-2 πακέτα μπισκότα Digestive ή πτι μπερ
-2 μπανάνες πολύ ώριμες ή 3 μικρές
-2 κτσ. καλά γεμάτες καραμελωμένο ζαχαρούχο
-2 σοκολάτες κουβερτούρα για την επάλειψη 125 γρ. η κάθε μία
-2 κτσ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τις μπανάνες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο.
Κάνουμε μπαλάκια τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν. Λιώνουμε τις σοκολάτες με 2 κτσ. λάδι ηλιέλαιο σε μπεν μαρί .
Κάνουμε την επάλειψη και γαρνίρουμε με λίγο ζαχαρούχο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”